10 tips og råd til at gøre boligen salgsklar

Det kan godt betale sig at være forberedt, inden du sætter boligen til salg, og det behøver endda ikke koste en formue. De 10 tips og råd til at gøre boligen salgsklar kan gøre underværker og samtidig gøre din bolig mere værd. Det handler i bund og grund om at gøre boligen indbydende fra start, da førstehåndsindtrykket er vigtigt og ofte afgørende for, om boligen bliver solgt hurtigt. Her får du en nem og overkommelig guide til, hvordan du gør boligen salgsklar.


”For at få din bolig til at fremstå på bedste vis, er en let og enkel indretning afgørende. Få ting på bordplader og reolsystemer er altså at foretrække, da det skaber fokus på selve boligen.”

Fotograf, Ida Stigaard fra Pro-Plan


Ryd op i boligen

Det kan virke banalt, men en god oprydning i boligen er afgørende for, at køberen får et positivt indtryk og føler sig hjemme fra start til slut. Når boligen fremstår ryddelig og pæn, er der også større chance for, at køberen får øjnene op for boligens potentiale og muligheder, da der ikke er forstyrrende elementer, der fjerner fokus.

 

Let og enkel indretning

Er boligen tæt møbleret med mange pynteting, er det en god idé at fjerne noget, så det ikke flytter fokus fra selve boligen. Med en let og enkel indretning er der også større chance for, at køberen kan se sig selv i boligen.

 

Maling i lyse neutrale farver

En ting er sikkert – hvid maling er suverænt bedst, når boligen skal sælges. Selvom du måske foretrækker andre farver på væggene, kan det give et forvirrende udtryk for køberen. Derudover er der en chance for, at køberen ikke kan lide farven, hvilket altid gør hvid maling til det sikre valg. Hvide lofter er ligeledes med til at gøre boligen mere attraktiv, så det kan godt betale sig at bruge tid og ressourcer på at give boligen et løft på denne front.

 

Få lys ind i boligen

Inden fremvisning af boligen er det vigtigt, at gardiner og persienner står, så du får det bedste lysindfald. Det gør rummene mere indbydende og er, ligesom de andre råd, med til at gøre det nemmere at sælge boligen. Et godt råd er altså at trække gardinerne fra og rulle persiennerne op.

 

Indret med planter og blomster

Vores erfaring viser også, at planter og blomster generelt er med til at skabe en hyggelig og skøn atmosfære. Det er de små detaljer, der ofte giver boligen et løft. Planter og blomster alene, er selvfølgelig ikke med til at sælge boligen, men det kan være en faktor, der er medvirkende til at give køberen et positivt indtryk.

 

Rengør boligen

En god solid rengøring skal bestemt heller ikke undervurderes, da støv og nullermænd ikke ligefrem er med til at højne boligens udstråling. Vil du give køberen de bedste forudsætninger for at falde for boligen, er en rengøring altså også et vigtigt tiltag.

 

Luft ud

Hvad kan det så gøre, at der ikke er blevet luftet ud i boligen? Det kan gøre mere end først antaget, da en indelukket lugt kan give et dårligt førstehåndsindtryk og skabe tvivl om boligens indeklima.

 

Få styr på små reparationer

Er der mindre skader ved boligen, som du sagtens selv kan leve med? Det er ikke sikkert, at køberen er af samme overbevisning, og en køber vil ofte gå i detaljer for at sikre, at boligen er i god stand. Det er med andre ord klogt at få styr på de små reparationer, som du enten selv kan lave eller få udbedret med få omkostninger.

 

Hellere trægulv end gulvtæpper

Har du gulvtæpper i stuen eller andre steder i boligen, er det ofte bedre at udskifte dem med trægulv. Det giver et mere rent udtryk og er samtidig nemmere at rengøre for sælger.

 

Ryd op ude

Har du haveredskaber eller andre ting til at stå udenfor, er det klogt at foretage en solid oprydning omkring boligen. På den måde fremstår boligen bedst muligt, så der er større chance for, at køberens førstehåndsindtryk bliver positivt.

Fotograf Ida Stigaard fra Pro-plan giver også hendes råd til at gøre boligen salgsklar: ”For at få din bolig til at fremstå på bedste vis, er en let og enkel indretning afgørende. Få ting på bordplader og reolsystemer er altså at foretrække., da det skaber fokus på selve boligen.”

Hos Mæglerhuset uddyber vi gerne de enkelte tips og råd i forhold til at gøre netop din bolig salgsklar, da det selvfølgelig afhænger af den enkelte bolig, hvad der bør være særligt fokus på.

Tilbage