4 grunde til at sælge din bolig i 2017

Overvejer du at sætte boligen til salg? Der er mange overvejelser forbundet med et boligsalg, og hvad er det rigtige tidspunkt at sætte til salg?

2017 må siges at være et særdeles godt år for boligsælgerne, og der er flere grunde til, hvorfor det er klogt at sælge din bolig i 2017. Det skyldes både markedet, men også den stigende interesse fra de unge boligkøbere, der ønsker at købe egen bolig.

 

1. Stor efterspørgsel

Vi oplever tydeligt den store efterspørgsel på boliger i Nørresundby, Dronninglund og omegn. Udbuddet er generelt set lavt, da boligerne ofte er solgt hurtigt, efter de bliver sat til salg. Det lave udbud og den store efterspørgsel har medført, at boligpriserne er attraktive for dig som sælger.

 


”Der er slet ingen tvivl om, at det er et klogt tidspunkt at sætte boligen til salg, da der er en positiv tendens på boligmarkedet, der medfører, at du som sælger, kan få en rigtig god pris for din bolig.”

Medindehaver og ejendomsmægler, Thomas Skifter Andersen


 

2. Lav rente

Renterne er ligeledes lave, og det betyder selvfølgelig, at de månedlige omkostninger bliver lavere, sammenlignet med tidligere. Det har en positiv effekt på boligmarkedet, da flere boliginteresserede melder sig på banen til køb af deres drømmebolig. Køberne har et større rådighedsbeløb – hvilket smitter af på deres købelyst. Det er endnu en årsag til, hvorfor det er et godt tidspunkt at sætte boligen til salg.

 


”Den lave rente giver flere muligheder for køberne samt en positiv effekt på boligmarkedet. Der er generelt set en positiv tendens – det mærker vi tydeligt hos Mæglerhuset.” 

Medindehaver og ejendomsmægler, Thomas Skifter Andersen


 

De lave renter medfører også, at flere unge købere har råd til at købe bolig.

 

3. De unge købere melder sig ind i boligjagten

De unge boligkøbere har større tiltro til markedet. Det medfører også, at de tør bruge pengene på at investere i en bolig. Derudover er de lave renter, som nævnt, også med til at påvirke de unge boligkøbere til at melde sig ind i boligjagten. De kan uden tvivl se fordelen ved at investere så tidligt som muligt, da en lejebolig blot er penge ud af vinduet hver måned.

 


”Vi synes at mærke, at de unge tænker mere langsigtet, og har et større ønske om at investere i en bolig, sammenlignet med tidligere. Det skyldes selvfølgelig også, at der nu er bedre muligheder for at låne pengene til en lav månedlig ydelse.”

Medindehaver og ejendomsmægler, Thomas Skifter Andersen


 

4. Billigere at eje end at leje

På den lange bane er det klogere at eje end at leje din bolig. Det er der selvfølgelig flere årsager til, men det er væsentligt, at du hver måned investerer penge frem for at betale penge til en udlejer. Det kan imidlertid være fordelagtigt at sidde til leje, hvis du påtænker at flytte inden for de første par år. Generelt set er der dog ingen tvivl om, at du får mest muligt ud af dine penge, hvis du ejer din bolig. Det har langt flere fået øjnene op for, hvilket gør din bolig mere værd.

Vil du høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os på 50 929 929 til en boligsnak.

Tilbage