Aabybro – en by i udvikling

Det er blevet populært at flytte til Aabybro og de omkringliggende byer, der tilsammen udgør hjertet i Jammerbugten. Der er alt, hvad børnefamilierne har brug for – og husene er noget billigere end i storbyen.

Der er sket forandringer i Aabybro. Indbyggertallet er steget pænt de seneste år – faktisk med hele 10 procent. Det har nu trukket en ekstra ejendomsmæglerbutik til byen. Det er Søren Agesen, der står i spidsen for Mæglerhuset i Aabybro, men han er bestemt ikke alene, da der er et stærkt samarbejde mellem Mæglerhusets tre butikker.

aabybro_en_by_i_udvikling

Fra venstre: Søren Agesen, Mads Sørensen og Simon Rye inden åbningsreceptionen ved Mæglerhuset i Aabybro.

”Der er stort udviklingspotentiale i området i og omkring Aabybro. Der er et stigende antal boliger og en god strøm af tilflyttere. Så vi mente, at der var plads til endnu en ejendomsmægler i byen – en som ikke er en del af en stor kæde,” fortæller Søren Agesen, der åbnede butikken 1. august sidste år. Han er selv opvokset i byen og har hele sit liv haft sin vante gang i Aabybro. Det hjælper selvfølgelig på arbejdet, at han har lokalkendskab, men han er også glad for at kunne være med til at få andre til at få øjnene op for Aabybro og dens kvaliteter.

 

Et stærkt samarbejde

Mæglerhuset har foruden den nye ejendomsmæglerbutik i Aabybro også afdelinger i både Nørresundby og Dronninglund. I alt har virksomheden 13 ansatte i de tre afdelinger, og det giver en tæthed og et samarbejde, der kan noget helt særligt.

Vi mødes hver mandag og ser på situationen, og så hjælper vi hinanden. Ofte kan man sende en kunde ud i en anden afdeling, hvis ikke der lige er noget der passer til kunden i ens eget område,” forklarer Søren Agesen.

Mange af de kunder, der allerede søger mod Aabybro, er familier fra Aalborg og Nørresundby, som har fået øjnene op for, at de kan få en hel del mere for pengene, når det kommer til nybyggede huse i Aabybro. ”De nye huse er som minimum en halv million billigere her i Jammerbugten – men det er ikke kun pengene, det handler om. For mange er der også noget tryghed i, at børnene kan vokse op i en mindre by,” siger han.

rundkørsel

Mæglerhuset passer godt ind

Når man træder ind i butikken hos Søren Agesen, er der en afslappet og uhøjtidelig stemning. Man kan vel kalde det en jordnær stemning. Mens man ser på huse, der er til salg, kan det sagtens hænde, at en lokal lige stikker hovedet ind og siger go’ dav til enten Søren eller Frederikke. Sidstnævnte er også lokal og Trainee hos Mæglerhuset. Derudover kan man rende ind i den marketingsansvarlige eller en af de tre indehavere, der også flittigt besøger butikken i Aabybro.

Det kan også være medvirkende til, at byens nye ejendomsmæglerbutik allerede har fået gode tilbagemeldinger fra både kunder og lokale.

Vi synes i hvert fald, at det er fint, at folk kommer ind og hilser på. Så er vi måske i tankerne, når de engang skal købe eller sælge,” fortæller Søren Agesen glad.

 

Store udvidelser i sigte

Tilbage til forandringerne, der har ramt Aabybro. Det stigende indbyggertal har gjort, at der blev sat i gang i nye tiltag i byen. Derfor kan byens beboere altså nu også prale af en splinterny skole og et stort indkøbscenter.

skole

Desuden betyder det stigende indbyggertal også, at den landsdækkende tendens er blevet vendt i Aabybro. Mange steder lider de mindre byer af butiksdød, hvor butikkerne en efter en må dreje nøglen om. Det er ikke tilfældet i og omkring Aabybro; her er der overskud til at holde specialbutikkerne kørende og pladsen til det.

”Butikkerne kan sagtens overleve her, for der bliver ved med at komme flere folk til byen,” forklarer Søren Agesen.  Noget tyder på, at Mæglerhusets forudsigelser holder vand. I hvert fald kan området se frem til en hel del flere boliger de kommende år. Man regner med mere end 200 nye lejeboliger inden for den næste håndfuld år. Inden for det næste årti regner Søren Agesen med minimum 200 ekstra byggegrunde i Aabybro og omegn, som gør det muligt at tiltrække endnu flere børnefamilier til.

 

Læs mere her:

Tilbage