Året der gik: Et vildt år på boligmarkedet

Det har været et vildt år på boligmarkedet – selv når vi tænkte, at det ikke kunne blive bedre, blev forventningerne overgået. Vi ser tilbage på nogle af de højdepunkter, der dominerede boligmarkedet i 2017 og giver samtidig vores bud på, hvad der kommer til at ske på boligmarkedet i 2018.

 

2017 var kendetegnet ved

  • Stigende boligpriser
  • Lave prisafslag
  • Faldende salgstider

Vi skal tilbage til 2015, hvor den lave rente var med til at give det første rigtige gode år på boligmarkedet siden finanskrisen. Den udvikling fortsatte i 2016 – hvor boligsalget igen buldrede fremad. Netop som vi troede, at udviklingen ikke kunne fortsætte, viste 2017 sig at blive det bedste år. Hos Mæglerhuset har vi bestemt også mærket den positivisme, der har præget boligmarkedet i 2017.


”2017 blev på alle måder et år, der trumfede både 2015 og 2016. Huspriserne steg og salgstiderne dalede. En positiv udvikling, der stiller krav til, at vi mæglere sørger for at holde benene på jorden og fortsat giver en realistisk vurdering, når boligen skal sælges, så boligboblen ikke springer,” forklarer indehaver, Simon Rye


Ny salgsrekord

Der var godt gang i salget af boliger hos Mæglerhuset allerede i starten af 2017. Det blev forstærket yderligere i foråret, der bød på en ny salgsrekord, og igen i oktober måned - sidstnævnte blev årets bedste måned.


”Netop som vi ikke troede, at året kunne blive bedre, blev rekorden fra foråret 2017 slået i oktober. Det endte med at blive årets bedste måned for Mæglerhuset, men vi håber selvfølgelig på at slå den rekord i 2018,” siger indehaver, Mads Sørensen, med et smil


Året blev afsluttet solidt, men december måned endte alligevel med at blive den mindst sælgende måned for Mæglerhuset. En tendens der præger boligmarkedet, da udbuddet af boliger ofte er mindre i december.


”Hvor klichéagtigt det end lyder, så er vi taknemmelige for den tiltro, som rigtig mange sælgere og købere har vist os i 2017. Det giver os blod på tanden til at hjælpe endnu flere boligejere videre i 2018 – og vel og mærke med et fortsat højt serviceniveau for øje. Det er vigtigt for os, at vi bliver ved med at levere den samme service,” fortæller indehaver, Thomas Skifter Andersen 


Stigning på 62% i antal solgte boliger

Ser vi på Mæglerhusets antal solgte boliger i 2016 sammenlignet med 2017, er der sket en stigning på hele 62%, og samtidig er markedsandelen blevet større.


”Ved konstant at have fokus på høj kundetilfredshed, tror vi på endnu et fantastisk år. Derudover vil vi selvfølgelig også have fokus på at udvikle os og levere en service, som kunderne ikke bare er tilfredse med, men derimod er ovenud glade for.” Thomas Skifter Andersen


 Hvad bliver dominerende for boligmarkedet i 2018?

Det er altid farligt at spå om fremtiden, men vi tror på et godt år 2018. Det gør vi på trods af, at regeringen har indført regler, der gør det sværere at få lån med afdragsfrihed og variabel rente for boligejere, der låner mere end 60% af boligens værdi. Vi ser det som et positivt tiltag, som kan være medvirkende til, at priserne ikke bliver sat urealistisk højt i storbyerne.

Det bliver svært at overgå den udvikling, der foregik på boligmarkedet i 2017, men Mæglerhuset tror på et positivt boligmarked, hvor realistiske boligpriser bliver afgørende for et fortsat stabilt boligmarked.

Tilbage