Billigere sommerhuslån kan blive en realitet

Det kan vise sig at blive mere attraktivt at købe sommerhus i fremtiden, da der er et nyt lovforslag på vej i Folketinget, hvor sommerhusejere skal have mulighed for at låne op til 75 procent af pengene til sommerhuset i realkreditinstitutter, frem for de nuværende 60 procent. Det vil medføre lavere renteudgifter for sommerhuskøberne, da færre penge således skal lånes i banken.


”Vi følger med i udviklingen på sommerhusmarkedet. Det vil betyde gode besparelser for de kommende sommerhuskøbere, hvis det nye lovforslag træder i kraft, hvilket også vil være positivt for os mæglere.”

Indehaver af Mæglerhuset, Mads Sørensen


 

Billigere sommerhuslån

På nuværende tidspunkt forventes det, at lovforslaget allerede vil træde i kraft den 1. maj i år, men det er endnu ikke endeligt fastlagt, da det nye lovforslag er under gennemgang til første behandling i Folketinget. Der er dog stor chance for, at det bliver godkendt på grund af den brede opbakning fra politikerne. Overvejer du at købe sommerhus, er der altså god grund til at følge med i udviklingen.

Der er penge at spare på dit sommerhuslån på grund af de lavere renteudgifter, som det nye lovforslag vil medføre. De fremtidige sommerhusejere har altså al grund til at juble, og det vil med stor sandsynlighed sætte gang i sommerhussalget, der de sidste tider har været kendetegnet ved mange sommerhuse til salg og få købere.

 

Nyt lovforslag om sommerhuslån vil sætte gang i sommerhussalget

Det er selvfølgelig positivt for ejendomsmæglerne med det nye lovforslag, da der har været en tendens til et sommerhusmarked med alt for mange sommerhuse til salg. Det har gjort det sværere at sælge de mange fritidshuse, men det vil med stor sandsynlighed ændre sig ifølge Indehaver og ejendomsmægler, Mads Sørensen: ”Vi følger med i udviklingen på sommerhusmarkedet. Det vil betyde gode besparelser for de kommende sommerhuskøbere, hvis det nye lovforslag træder i kraft, hvilket også vil være positivt for os mæglere.”

Lovforslaget fremsættes allerede i Folketinget inden for de kommende par uger. Forhåbentligt kan fremtidige sommerhusejere altså allerede låne en større del af pengene til et sommerhus i realkreditinstitutterne i år.

Tilbage