Boligmarkedet 2020: Et godt tidspunkt at sælge bolig

Hvordan ser boligmarkedet ud efter flere måneder med corona? Et hyppigt stillet spørgsmål, der har været diskuteret et hav af gange under corona. Mange eksperter spåede i marts måned boligmarkedet 2020 til den største krise siden 2008. Fire måneder senere kan vi i bagklogskabens klare lys berette om et ustoppeligt boligmarked med stigende boligpriser. Et drømmescenarie for boligsælgerne.

 

To gode grunde til at sælge din bolig nu

1. Lavere udbud af boliger i hele Danmark

Udbuddet af boliger til salg har iflg. Boligsiden været dalende de seneste fire måneder. Køberne er stadig i markedet, og det medfører, sammen med det lave udbud, at boligsælgerne har større chance for at få solgt. Der er stor efterspørgsel på både villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse. Boligsalget har været væsentligt højere end normalt ved alle disse boligtyper.

2. Stigende boligpriser præger markedet

Det lave udbud af boliger til salg, og den stigende efterspørgsel fra køberne, presser priserne op. Boligpriserne er steget til det højeste niveau i 10 år iflg. Boligsiden. For boligejerne betyder det, at tidspunktet er attraktivt i forhold til at sætte til salg.

 

De fire bedste måneder i historien

Vi har været vidne til nogle vanvittige rekorder på boligmarkedet de seneste måneder, og det mærker vi også tydeligt ved Mæglerhuset.

 

”April, maj, juni og juli har været de fire bedste måneder i Mæglerhusets historie. Det har været nogle vilde måneder, hvor vi har haft ekstra travlt,” fortæller Simon Rye, indehaver af Mæglerhuset

Boligmarkedet_2020

 

Antal solgte boliger ved Mæglerhuset

  • April: 20 handler i 2019 vs. 32 handler i 2020
  • Maj: 32 handler i 2019 vs. 41 handler i 2020
  • Juni: 20 handler i 2019 vs. 38 handler i 2020
  • Juli: 29 handler i 2019 vs. 39 handler i 2020

 

Stigning på 48,5%

Sammenligner vi de fire måneder i hhv. 2019 og 2020 har der været en stigning på hele 48,5% i antal solgte boliger.

Mange sælgere har tydeligvis fundet ud af, at køberne er i markedet og det faktum, at det er et oplagt tidspunkt at sætte til salg. Det er med stor sandsynlighed en af årsagerne til, at Mæglerhuset har fået ekstra mange nye boliger til salg i juli og august. En stor del af disse bolignyheder er solgt hurtigt grundet den stigende efterspørgsel.

De mange bolighandler tæller godt op i statistikken. Det er lykkedes Mæglerhuset at runde over 200 bolighandler de seneste 12 måneder, alene for afdelingen i Nørresundby, når vi igen ser på Boligsiden.

 

Vi er virkelig stolte og taknemmelige for at være den mest sælgende ejendomsmæglerbutik i hele Aalborg Kommune. Endnu vigtigere har vi formået at bevare en kundetilfredshed på 9,9 ud af 10. Vores kundetilfredshed er uden tvivl vores største fokuspunkt. Det er vigtigt, at vi bevarer den gode service,” forklarer Mads Sørensen, indehaver af Mæglerhuset

 

Boligmarkedet ultimo 2020: Al mulig grund til optimisme

Prisstigningerne fortsætter selvfølgelig ikke i al evighed, men hos Mæglerhuset tror vi på et solidt og robust marked, der er bedre gearet til at klare de udsving, der måtte komme sammenlignet med markedet i 2008.

De positive takter, der kendetegner boligmarkedet p.t., er gældende i alle Mæglerhusets fire afdelinger, hvilket giver al mulig grund til optimisme for boligmarkedet ultimo 2020.

Mæglerhuset har succes med at flytte kunderne mellem de fire afdelinger i hhv. Aalborg, Nørresundby, Aabybro og Dronninglund. Mæglerhuset i Aabybro og Dronninglund, står eksempelvis klar med et spændende udvalg af boliger i Jammerbugt – og Brønderslev Kommune, når kunderne fra Aalborg-området søger længere nord på.

 

”Vi oplever en stærk synergieffekt mellem vores fire afdelinger. Der foregår et helt unikt samarbejde og sammenhold. Det er et vigtigt element for at kunne fortsætte de positive takter,” slutter Thomas Andersen, indehaver af Mæglerhuset

 

maeglerhuset_indehavere

Fra venstre: Mads Sørensen, Simon Rye og Thomas Skifter Andersen

 

Vil du vide, hvad din bolig er værd? Hos Mæglerhuset giver vi altid en gratis og uforpligtende vurdering. Du er meget velkommen til at give os et ring på 50 929 929.

 

Læs også

Tilbage