De 5 klassiske indretningsfejl i soveværelset

Det er næsten generelt, at soveværelset nedprioriteres i indretningen. Men ifølge indretningskonsulent, Anita Wodstrup Madsen, fra Boligstil, er det en stor fejl.

 

Mange mennesker gør ikke noget ud af soveværelsesindretningen, fordi ”man jo bare sover her”… Men soveværelset er også et sted, hvor du kan lade op og samle kræfter. Det rum i boligen, hvor pulsen kommer ned, og vi afskærmer os fra omverdenen. Så derfor bør det have samme opmærksomhed som boligens øvrige rum, mener Anita Wodstrup Madsen.

 

Du kender det godt, ikke? Kufferterne der er klemt inde ved siden af skabet. Julepynten i store plastkasser oven på skabet – eller under sengen. Alle børnenes kreationer – mere eller mindre vellykkede, er klistret op over sengen. Den ene lampe midt i rummet, der mest af alt minder om belysningen i et slagterhus. Du kan helt sikkert selv finde på flere, for der er mange ting, der kan gå galt og går galt i soveværelset.

 

Her er Anitas bud på de fem klassiske indretningsfejl, der igen og igen bliver begået i indretningen af soveværelset:

  • Rummet er overfyldt med alt for mange ting og alt for mange funktioner. 12 kvm. soveværelse bliver ofte brugt til kombineret kontor, soveværelse, garderobe, pulterkammer - det er altså lige i overkanten.
  •  Ingen kontraster - alt er hvidt. Hvide vægge, hvidt skab og en stor hvid boksmadras.
  • Sengen ligner en tømmerflåde, fordi et ensfarvet sengetæppe dækker det hele uden at blive brudt af noget andet.
  • Vindueskarmen bliver brugt til døende planter, der forsøges genoplivet.
  • Familiegalleri er placeret i soveværelset, men hvem synes, at det er skønt at have svigermor som publikum i soveværelset?

 

Skal dit soveværelse have lidt kærlighed, så tænk som minimum over de fem klassiske indretningsfejl, så du undgår kaos i indretningen i soveværelset.

 

fem_fejl_soveværelset

 

Anita giver også fire gode råd, som du kan overveje, når soveværelset skal indrettes:

  • Tænk over at et sengetæppe kan skabe ro, men lækkert sengetøj kombineret med sengetæppet på blot halvdelen af sengen kan givet et lettere og knap så kompakt udtryk.
  • Brug gerne jordfarver og rolige farver, der kan være med til at lade dig op frem for stærke farver, der kan stresse dig.
  • Undlad alt for meget opbevaring i soveværelset – i hvert fald uden for skabene.
  • Enkelthed, rolige farver og et lys der kan justeres i styrke er gode elementer, der også kan have positiv indflydelse på din nattesøvn.

Tilbage