Få de bedste tips mod ukrudt i haven

På kalenderen står der sommer, og det begynder heldigvis også at vise sig i vejret med flere solskinsdage. Det betyder også havearbejde - desværre vil mange nok mene.

Skal du ukrudtet til livs, er der nogle generelle ting, du skal være opmærksom på. På den måde bliver havearbejdet nemmere – derfor giver vi dig de bedste tips mod ukrudt i haven, så du forhåbentligt får mere tid til at nyde sommeren i liggestolen.

 

1. Start tidligt med at luge ukrudt

Det første råd til bekæmpelse af ukrudt handler i bund og grund om, at du skal starte tidligt. Faktisk allerede omkring marts eller april måned for at gøre det nemmest for dig selv. Ved at følge dette råd har ukrudtet stadigvæk korte rødder, så det er nemt at fjerne, og har ikke spredt frø til resten af haven.

 

2. Lug ukrudt på det rigtige tidspunkt

Hvis du vælger at gå i haven et par dage efter en regnvejrsdag er jorden blød og nem at luge ukrudt i. På den måde kan du være mere effektiv, når du vælger at bruge tid på havearbejdet. Så gør det gerne på en solskinsdag, men helst efter en dag med regnvejr, hvis det er muligt.

 

3. Brug en halv time om ugen

Mange haveejere ser havearbejdet som en belastning. Ved at bruge en halv time om ugen, kan du holde ukrudtet nede løbende, uden det føles hårdt og opslidende. Det vigtige tip er, at du yder en løbende indsats, så du forhindrer ukrudtet i at brede sig til hele haven. Det er dog nemmest at efterleve dette råd mod ukrudt, hvis du har sørget for at starte tidligt med ukrudtbekæmpelse, ligesom nævnt i første tip mod ukrudt.

 

4. Lug ukrudt med hænderne

Det er ikke alle, der kan lide at få jord under neglene og have hænderne solidt plantet i jorden. Det er dog oftest den mest effektive måde til bekæmpelse af ukrudt – og der findes jo heldigvis et hav af gode handsker. Synes du, at det virker besværligt, er det også muligt at benytte en gravegreb til at løsne jorden omkring ukrudtet, så det bliver nemmere at fjerne rødderne med hænderne.

 

5. Brug bunddækkende planter

Har du store bare pletter med jord i dine blomsterbede, kan det ofte være uoverskueligt at holde ukrudtet nede. Et godt råd hertil er at plante bunddækkende planter, så der ikke kommer lys til jordbunden. På den måde trives ukrudtet ikke, og det kan ikke brede sig. Det er også muligt at lægge flis på bare jordpletter eller så græs på større områder.

Ved at benytte disse tips mod ukrudt, bliver det også muligt for dig at få tid til at slappe af i haven.

Tilbage