Flytteguide

Står du og skal flytte, er der en række praktiske ting, du skal foretage dig. For at gøre det let for dig, har vi lavet en nem og overskuelig flytteguide. Her får du 7 trin, som du skal overveje i forbindelse med, at du skifter adresse.

 

1. Meld flytning til folkeregisteret

Når du skal flytte, skal du oplyse din nye adresse senest 5 dage efter flytning og tidligst 4 uger inden. Du kan melde din flytning digitalt på Borger.dk, hvor du har mulighed for at melde flytning til folkeregisteret. Herefter får du også tilsendt et nyt gult sygesikringskort med den nye adresse.

Skulle du være forhindret i at melde din flytning digitalt, kan du henvende dig i kommunens borgerservice.

 

2. PostNord

Når du har meldt flytning til folkeregisteret, er det ikke nødvendigt at meddele din flytning til PostNord. De får nemlig besked helt automatisk. Har du hemmelig adresse, skal du dog melde flytning via ePosthuset.

 

3. Navn på ny postkasse

Selvom vi lever i digitale tider, er det vigtigt, at du får sat dit navn på den nye postkasse hurtigst muligt, da du ellers kan risikere, at din post går tabt.

 

4. Læge

Flytter du mere end 15 km væk fra din nuværende læge, får du som udgangspunkt en ny læge. Du kan vælge mellem de læger, der har åbent for flere patienter. Det er ganske gratis at skifte læge, når det sker i forbindelse med en flytning.

Hvis du i stedet ønsker at beholde din nuværende læge, kan det være muligt, hvis du fraskriver dig at få sygebesøg af lægen.

 

5. SKAT

Der kan være flere ting, du bør indberette til SKAT i forbindelse med din flytning. Står du f.eks. over for en skilsmisse, kan det være nødvendigt, at du gennemgår din forskudsopgørelse.

 

6. Forsikring

Når du flytter, skal du sørge for at flytte din indboforsikring. Der kan være flere ting, der skal ændres ved dine forsikringer, så det er altid en god idé at kontakte din forsikringsmand. På den måde er du sikret, at dine forsikringer er ajour og gældende.

 

7. Aflæsning af el, gas, vand og varme

Når boligen er solgt og handlen er endelig, finder du, i fællesskab med køber og ejendomsmægler, en dag for overdragelse af boligen. Hos Mæglerhuset bestræber vi os altid på at deltage på dagen, hvis muligt. Her hjælper vi med at aflæse el, gas, vand og varme, så det kan indberettes til forsyningsvirksomheden.

Har du besluttet at skifte de fire vante vægge ud med nye, kan du kontakte os på 50 929 929.

Tilbage