Forår i boligen

Ovenpå vinterens lange, mørke dage, længes vi efter lyset, det spirende og farverne. Forårsløg står nu fremme i dagligvareforretningerne. Klar til at blive taget i brug! Et af de sikre forårstegn er, når vintergækkerne begynder at pible frem. Det er forår – og vi hilser det i dén grad velkommen.

Der er mange måder at gribe den udfordring an på. Nogle vælger at gå hele vejen og kaster sig både over at male, tapetsere, skifter gardiner, ombetrække møbler, købe nyt nips og fylde boligen med blomster, men så meget behøver der slet ikke at skulle til. Nogle få, velvalgte ændringer kan gøre forskellen.

 

Ind med pastelfarverne

Det første, vi bringer på banen, er vist det, man kan kalde en gammel klassiker: Pastelfarverne.

 

"Forår og pastelfarver hører nu en gang sammen. Det behøver ikke at blive alt for nuttet i udtrykket. Pastelfarverne kan sagtens bruges i det små til at skabe en effekt. Sætter man for eksempel nogle sarte pastelfarver sammen med en stærk pangfarve, bryder det med det nuttede og får lidt mere kant. En stærk gul eller lilla vil være god at bruge som kontrast til pastelfarverne, men også en skarp pink er super hot sammen med pastellerne," lyder buddet fra Anita.

glas

 

Som eksempel på, hvordan du kan få pastelfarverne sneget ind i boligstilen, nævner hun, at du i dag kan købe rigtig meget flot keramik i sarte pastelfarver. Det være sig både kopper, skåle, vaser, potter og fade. Måske er det ikke blot blomsterne, men også urtepotteskjulerne, du bør skifte ud her til foråret? I så fald foreslår Anita, at du skeler til Kähler, som laver nogle super pastelfarvede potter.

 

Lyse, lette tekstiler

At lukke foråret ind i boligen handler i høj grad om at lukke lyset ind.

 

"Skift de tunge gardiner ud med rullegardiner eller persienner for at understrege det lette udtryk. Suppler med et par friske, pangfarvede puder i sofaen. Så skal vi selvfølgelig ikke glemme dug-tricket. Smid en pastelfarvet dug på spisebordet. Det er en nem løsning, som virker hurtigt. Da det er en stor flade, der pludselig lysnes, har det stor effekt," fastslår Anita.

 

Generelt anbefaler hun, at du kaster et kritisk blik på tekstilvalget i alle boligens rum. Hvis du det seneste halve år har haft gang i de mørke, tunge farver i dynebetrækket, er det nu en god idé at skifte til noget mere lyst og let sengetøj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lad kreativiteten blomstre

Har du overskud til mere, skal du måske også i gang med at udforske dine kreative sider. Det kan være, at du har en gammel kommode eller et gammelt skab fra garagen, der trænger til en gang maling. Her skal du ikke være bange for at gøre det lidt vildt - prøv for eksempel at male i flere farver.

 

"Du kan også lege med tapet på plader. Køb noget smukt og iøjnefaldende tapet i forårsfarver og beklæd en træplade med det. Det må gerne være en stor plade. 80 x 200 cm. er ikke helt skævt. Det giver en utrolig flot effekt, når det bliver hængt op over sofaen, sengen eller kommoden. En lidt hurtigere løsning kunne være at bruge wallstickers i form af blomster, grene, eller hvad du er til. Det er en hurtig måde at skabe forår i boligen, og det kan lige så hurtigt fjernes igen, når du bliver træt af at se på det," foreslår Anita.

 

Lys og liv

Behovet for kunstigt lys svinder langsomt, når vi går de lyse tider i møde. Anita fastholder dog, at stearinlys altid er aktuelt uanset årstid.

 

"Lav et stort fad med nogle enkle bloklys til bordet. Fyld en vase med erantis, vintergækker, tulipaner, eller hvad du har i haven. Sæt også gerne et par friske grene i vinduet – mere skal der ikke til. Så emmer boligen hurtigt af forår," lover Anita.

blomster

Plant også gerne et par store, flotte krukker til med blomstrende løgvækster. Stil dem på terrassen, så du kan nyde synet, hver gang du kigger ud i haven, som ellers ikke lige p.t. er præget af smukke, farverige blomster.

 

Keep it Simple

Langt hen ad vejen handler det om at ”Keep it Simple”. Det gælder ikke om at proppe flere nye ting ind i boligen. Tværtimod. Når du nu alligevel skal i gang med den store forårsrengøring, så kast et kritisk blik rundt i boligen og se, om der er noget, der kan undværes. Det er ikke sikkert, at det skal smides ud, men måske skal det lige have en lille pause på loftet eller i kælderrummet.

De pastelfarvede keramikpotter, de lette persienner, de pangfarvede puder og de nymalede loppefund skal alle udskiftes med det eksisterende interiør. Det er ikke et supplement, men i stedet en erstatning for noget andet. Udtrykket skal være let og enkelt. Derfor skal fadet med bloklys heller ikke plastres til med alle mulige andre dekorationsting, og der skal ikke stå store, tunge, velvoksne blomsterbuketter overalt i boligen. Den lette, luftige og forårsagtige stemning opstår netop gennem enkeltheden, farverne og lyset.

 

Andre relaterede artikler:

Tilbage