Forebyg og undgå indbrud i ferien

Ferietid er kendetegnet ved glade tider, men det forbindes desværre også med større chance for indbrud i hjemmet. Selvom det ikke er muligt at sikre sig 100 % mod indbrud, kan du tage dine forholdsregler. Her får du en liste over tiltag, der kan være med til at forebygge mod indbrud, så du forhåbentligt undgår at komme hjem til en bolig, hvor der har været ubudne gæster.

 

Alarm er nr. 1

Generelt er en alarm noget af det bedste, du kan anskaffe dig for at forebygge mod indbrud. Det afskrækker de fleste, hvis du skilter med en alarm. Det skaber en usikkerhed hos indbrudstyvene, da der kan stå nogen på stedet inden for kort tid, og det vækker opsigt så snart alarmen går.

 

Lås vinduer og døre

Det er en selvfølge, men tjek hellere vinduer og døre en gang for meget end for lidt. Det er næsten at byde indbrudstyven indenfor, hvis du ikke får låst inden ferien.

 

Afmeld avis og reklamer

Holder du avis er det klogest at afbestille den, når du er på ferie. Det er en indikator på, at du ikke er hjemme, hvis postkassen er overfyldt. Af denne grund er det selvfølgelig også anbefalelsesværdigt at afmelde reklamer. Så behøver du samtidig heller ikke at sætte naboen i sving med at tømme postkassen.

 

Gør haven pæn og nydelig

Inden du tager på ferie, er det en god idé at slå græsset og gøre haven indbydende og pæn. Det giver et indtryk af, at du er hjemme. Er græsset langt, er det alt for tydeligt, at du ikke har været hjemme i et stykke tid.

 

Fyld skraldespanden udenfor

Et andet tiltag der kan virke overbevisende så indbrudstyvene tror, at du er hjemme er at alliere dig med naboerne. Hvis du kan få dem til at fylde skrald i skraldespanden udenfor, er det et godt signal at sende.

 

Parkér en bil i carporten

Har du en carport, er det bedst, hvis du lader bilen stå i carporten eller får en nabo eller familie til at parkere en bil i carporten. Det er også med til at få boligen til at se beboelig ud.

 

Benyt dig af nabohjælp

Når du så er i gang med at spørge naboen om hjælp, kan du overveje at få dem til at kigge efter boligen, så længe du nyder tilværelsen på ferie – helt uden bekymringer. Det behøver ikke tage lang tid, men alene det, at du har orienteret naboerne om, at du er på ferie er positivt. Skulle de være ekstra hjælpsomme, kan du jo høre, om de vil gå en hurtig runde omkring boligen dagligt.

 

Tænd og sluk ure

Et andet trick til at snyde indbrudstyvene er også tænd og sluk ure. Selvom tyvene kender til de mange tricks, kan de ikke vide 100 %, om du er hjemme, hvis lyset jævnligt tænder og slukker. Her er de nye smarte Philips Hue pærer et hit, da de kan indstilles til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter - akkurat ligesom vi kender tænd og sluk ure.

 

Lad være med at rulle helt for vinduerne

Det er en klassisk fejl, som mange begår, men det er ikke det smarteste valg at rulle helt for vinduerne. Det oser af, at du ikke er hjemme, og det giver samtidig tyvene arbejdsro, hvis de skulle vælge din bolig.

 

Selvom der desværre ikke er garanti for at undgå indbrud, er de forskellige tiltag med til at gøre indbrudstyvene usikre, så de forhåbentligt ikke begår indbrud i din bolig.

Tilbage