Nørresundby trækker folk til solsiden af fjorden

Nørresundby er i rivende udvikling, og det er der mange, der har opdaget: Byen på Limfjordens solside er en magnet for nye tilflyttere i alle aldre, og byens nye havnefront skal være med til at drive den positive fremgang endnu et skridt videre.

Nørresundby ligger i et smørhul ud til vandet og med smukke Hammer Bakker lige i baghaven. Samtidig er Aalborgs kulturliv lige ved hånden på den anden side af fjorden. Så på sin vis er det ikke så underligt, at Nørresundby har oplevet en massiv fremgang i tilflytningen gennem de senere år.

Det er blevet mere in at bo på nordsiden af Limfjorden. På solsiden, hvor solen vender rigtigt, så at sige” siger Kurt Bennetsen, projektkoordinator for de midlertidige aktiviteter på Stigsborg Havnefront, som i løbet af de næste 25-30 år løbende vil være med til at gøre Nørresundby endnu mere attraktiv.

kurt_bennetsen

Kurt Bennetsen, projektkoordinator for de midlertidige aktiviteter på Stigsborg Havnefront

Projektet giver plads til 7.500 nye nørresundbynitter og en række nye arbejdspladser oveni. Den nye havnefront vil desuden åbne området og skabe en helt ny fremkommelighed langs fjorden.

Der er noget over vand. Det tiltrækker bare folk, og så har det en beroligende effekt. Det sætter en hyggelig ramme omkring livet på fjorden,” siger Kurt Bennetsen.

Ta’ vandvejen på fire minutter

Inden for den nærmere fremtid vil turen mellem Aalborg og Nørresundby kun tage fire minutter med den selvsejlende havnebus. Kurt Bennetsen regner med, at den første prototype af den selvsejlende færge lægger fra kaj i 2021:

Projektet skal virkelig være med til at sætte Aalborg – og Danmark – på landkortet. Det samarbejde og den sammenhængskraft, der er kommet omkring fjorden, er virkelig noget, der kan bringe stoltheden frem i mig,” siger han.

Kurt Bennetsen spår, at endnu flere vil få øjnene op for Nørresundby efterhånden som begge sider af fjorden bliver knyttet endnu tættere sammen.

Liv og grønne omgivelser

Udover den gode forbindelse til Aalborg har Nørresundby masser at byde på i sig selv. Lindholm strandpark er et grønt mekka, der indbyder til leg i vandkanten eller en romantisk spadseretur i grønne omgivelser langs fjorden. Hver fredag sprudler byen af liv og aktivitet omkring den ugentlige torvedag, som byder lokale og gæster på et stort og varieret udbud af friske varer samt en hyggelig oplevelse sammen med familien. Og så er der sporten:

Vi har været så heldige, at to store fodboldklubber har fusioneret og dermed skabt én stærk klub med visioner om at samle kræfterne. Det har også bidraget til en fælles identitet, hvor man går og er stolt over at være sammen om Nørresundby,” siger Kurt Bennetsen, som glæder sig over den positive udvikling, som han oplever omkring Nørresundby.

stigsborg_havnefront

Lindholm Strandpark i Nørresundby.

Læs også:

Tilbage