Nyt begreb inden for indretning – ”She-Shed”

Vi har igen talt med indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen fra Boligstil. Denne gang fik vi en snak om et stigende ønske blandt mange kvinder. Faktisk om et helt nyt begreb i indretningen -
et såkaldt She-Shed, som er kvindens fristed.

IMG_0649

 

”Længe har vi kendt til The Man Cave – altså mændenes fristed, hvor der er
skruet op for mandehørmen, hvor det er tilladt at rode lidt ekstra, hvor gutterne samles, eller hvor der er tid til at nørde med et gør-det-selv-projekt. Mænd har brug for deres plads, men det s
amme har kvinder,” fortæller Anita fra Boligstil.

 

Imens nogle mænd typisk for
etrækker deres huler lidt skjult i kælderen eller garagen, foretrækker kvinder typisk deres She-Shed placeret i haven, i et lyst værelse eller i havestuen. Der er ingen faste regler for, hvordan en She-Shed skal indrettes. Nogle kvinder har mest brug for et fredfyldt sted til læsning, mens andre bruger deres She-Sheds til kreaprojekter eller endda til miniature yoga studios.

 

”Der er ingen grænser for kreativiteten, når kvinder indretter deres feminine fristed. Jeg ser dog en gennemgående tendens, der betyder, at indretningen her ofte er meget anderledes end boligens øvrige rum” – fortæller Anita og fortsætter: ”Umiddelbart tror jeg, at dette behov for sit eget sted hænger sammen med, at vi som kvinder ofte servicerer og står på spring for at løse andres behov i hverdagen. Vi har brug for et sted, der er vores. Hvor vi kan mærke efter og tilgodese de behov, vi selv har. Så kan vi bedre byde ind og værne om familien, når vi er blevet ladet op. Så mon ikke de ekstra kvadratmeter er godt givet ud?"

 

Det er naturligvis individuelt, hvad der fungerer for den enkelte, når det feminine fristed skal indrettes.

 

Her kommer dog fem indretningstips til, hvordan du kan skabe et skønt feminint område - et såkaldt She-Shed:Foraar_3
  • Brug tekstiler i lange baner - puder, plaider, lammeskind og løse tæpper.
  • Indret med planter - gerne i grupper, da det hurtigt skaber en skøn oase.
  • Brug naturmaterialer såsom kurveflet og hør.
  • Sørg for difus og let belysning - ikke for mange spots eller kold belysning.
  • Brug gerne en kontrastfarve eller et tapet på en enkelt væg for at understrege det feminine.

Mulighederne er mange, når du skal indrette din She-Shed. Kun fantasien sætter grænser, og derfor er det selvfølgelig muligt at indhente hjælp fra en professionel indretningskonsulent.

Tilbage