Salgsklargøring betyder noget – duften af nybagte boller er ikke nok

Flere og flere efterspørger hjælp til salgsklargøring, når boligen skal sælges. Om det er det store fokus på indretning i diverse TV-programmer, der har været med til at åbne øjnene hos sælgerne, er ikke utænkeligt. Vi har igen talt med indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen fra Boligstil. Denne gang om hvad det betyder, at boligen tager sig godt ud for potentielle købere.

"Vi bliver jo nærmest bombarderet med billeder af smukke hjem, hvis vi bare færdes en lille smule på sociale medier. På Instagram og Pinterest findes et overflødighedshorn af smukke hjem. Vi er blevet vant til, at alt skal være smukt og pletfrit. Derfor tror jeg, at mange vælger en bolig fra i en købssituation, hvis ikke der er skruet helt op for charmen," fortæller Anita.

Salgsklargøring gør en forskel - huset i Vodskov blev solgt på få uger
Et godt eksempel må være, da Mæglerhuset fik en skøn villa til salg på Vodskov Byvej i Vodskov. Villaen havde tidligere været på markedet et godt stykke tid hos en anden mægler. Sælger valgte i samme omgang, som mæglerskiftet, at søge hjælp hos Anita, inden boligen igen skulle på markedet med nye billeder.

"Det var en skøn opgave, især fordi sælger var med på at give den en skalle og få ændret nogle ting. Egentlig var det ikke kæmpe store forandringer, men i hvert rum fik sælger tips og tricks til nye idéer til indretningen. På et par weekender fik sælger ført de mange småopgaver ud i livet og blev klar til fotografen og fremvisninger. Det er jo et drømmeresultat, når der ganske få uger efter underskrives en købsaftale. Det betyder jo alverden for både køber og sælger, at alle kan komme videre," fastslår Anita.

sovevaerelse_foer

Soveværelse - før

sovevaerelse_efter

Soveværelse - efter

Villaen i Vodskov fik bl.a. etableret et walk-in-closet i et af de mange værelser. Soveværelset fik et mere let og lyst udtryk. Køkkenet fik tilført varme kontraster, der brød det lidt kolde udtryk. I dagligstuen blev der ryddet ud i antallet af møbler og tilført mere lys, hvilket gav et lettere og mere luftigt rum. Udeområderne fik et løft, og der blev indrettet en hyggelig udestue. Alt i alt fremstod villaen indbydende og klar til både fotograf og fremvisninger.

stue_foer

Stuen - før

stue_efter

Stuen - efter

Indehaver og ejendomsmægler hos Mæglerhuset, Simon Rye, solgte villaen i Vodskov i løbet af få uger. Han ser, ligesom Anita, salgsklargøring som et vigtigt led i salgsprocessen. Der er dog flere ting du skal være opmærksom på, fortæller Simon Rye:

"Hvor klichéagtigt det end lyder, så er et godt førstehåndsindtryk afgørende. De potentielle købere skal gerne føle sig hjemme og ikke mindst kunne se sig selv i boligen. Mange pynteting eller tunge møbler kan være med til at forstyrre købernes oplevelse af selve boligen. Det er samtidig vigtigt, at billederne ikke lyver. Selvfølgelig skal de vise boligen fra sin bedste side, men det vil altid skuffe de potentielle købere, hvis ikke boligen lever op til billederne."

Der er mange ting, du selv kan gøre for at gøre sin bolig salgsklar, men duften af nybagte boller gør det ikke alene.

Salgsklargøring kan bidrage til et hurtigere salg

Mange boliger bliver sat til salg uden den rigtige forberedelse. I et marked, hvor købernes forventninger ofte er høje, skal der af og til noget ekstra til for at komme i mål med et salg. En manglende indsats i forhold til salgsklargøring kan trække salget i langdrag. Det kan også påvirke prisen i en negativ retning og måske helt stå i vejen for et salg. Boligen skal tage sig ud fra sin absolut bedste side i første hug, hvis køberne skal fange interesse.

Hos Mæglerhuset vejleder vi meget gerne dig mod et godt salg, men vil du gerne have hjælp til at gøre boligen klar til salg, kan du også kontakte Anita Wodstrup Madsen her: SALGSKLAR

Tilbage